De kippen van boerin Jolanda

In Haarle zijn de kippen van Maatschap Kieftenbeld gevestigd bij Jolanda. Ook het pluimvee van Jolanda  krijgen dagelijks voer dat ze zelf op de boerderij malen en mengen. een mengeling van maïs, tarwe, kernvoer en kalksteentjes. Verder heeft de kippenstal een uitbouw, zodat ze deels ook lekker buiten rond kunnen scharrelen. De mest van onze kippen wordt omgezet in groene stroom en groen gas en onze energie halen we uit onze eigen zonnepanelen.

Kieftenbeld'sPluimvee

 

Met ons legpluimveebedrijf en eierpakstation leveren wij hoogwaardige kwaliteitseieren . We zijn gevestigd in het mooie Haarle.

’s Ochtends worden de eieren geraapt en deze verpakken we dezelfde dag nog voor de klant. Omdat wij alles in eigen beheer hebben, zijn de lijnen kort en zijn onze eieren verser dan vers. Ook persoonlijk contact met onze klanten vinden wij erg belangrijk.

Wij beleveren horeca, detailhandel, grossiers en ambulante handel. Consumenten kunnen terecht bij een van onze eierautomaten.

Wij leveren breed en hebben een uitgebreid assortiment met als hoofdzaak eieren maar wij kunnen u nog veel meer bieden!

Onze hennen

Onze hennen leveren elke dag topkwaliteit! Ze krijgen dagelijks voer dat wij zelf op de boerderij malen bestaande uit een mengeling van maïs, tarwe, kernvoer en kalksteentjes Ook qua leefruimte denken we mee. Van nature leeft dit dier aan de rand van een bos. In onze stallen is dan ook gekozen voor een volièresysteem dat uitgaat van deze filosofie en waar de hennen naar hartelust kunnen fladderen, eten, drinken en scharrelen. Daarnaast is er een uitloopsysteem aanwezig waardoor het pluimvee ook deels buiten rond kunnen scharrelen. Wij werken met drie verschillende leeftijdsgroepen. Hierdoor kunnen wij altijd de gewenste gewichtsklasse eieren leveren. Zodat onze klanten nooit zonder eieren zitten. Tot slot, houden wij onze hennen volgens de strenge richtlijnen van IKB. Hun welzijn is dus zeker gegarandeerd. De hennen komen bij ons op het bedrijf als ze ongeveer 17 weken oud zijn en bijna beginnen met eieren leggen. Het is geweldig om die jonge hen goed te verzorgen, op te zien groeien en dat haar eieren vervolgens hun weg vinden naar de klant. Die klant waar wij dit hoogwaardige en eerlijke product mogen afleveren. Dit alles geeft enorm veel voldoening. Het hele proces maken we mee en hebben we volledig in eigen beheer. Dat is elke dag weer prachtig om dat van zó dichtbij mee te maken. Hier genieten we altijd weer van.

Milieuvriendelijk

De mest van onze kippen wordt omgezet in groene stroom en gas.  Onze energie halen we uit onze eigen zonnepanelen, daarnaast slaan we teveel geproduceerde zonne energie op in onze accu’s zodat we deze energie kunnen gebruiken in de nacht wanneer we geen produktie van zonne energie hebben

Geschiedenis

Dit bedrijf is ooit begonnen door onze opa. Hij begon hier met melkvee op de grupstal. Toen onze ouders het bedrijf overnamen kwamen hier vleeskuikens bij. In de jaren ’70 werd de overstap naar vleesvarkens gedaan.  1993 kochten we het bedrijf in Haarle. Dit omdat Alfons en Jolanda beide interesse hadden in het bedrijf.

De bedoeling was om er een zeugenbedrijf van te maken. Om zo snel mogelijk door te starten werd er besloten om eerst hennen op te zetten. Alles was hiervoor al aanwezig. Al snel werd duidelijk dat dit Jolanda’s passie was. Ondertussen zijn beide bedrijven langzaam doorgegroeid tot wat ze nu zijn. 

Onze eierautomaat

Het ei is een prachtig, natuurlijk product en bovendien een belangrijke bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. Minstens zo belangrijk is de band tussen boer en consument. Wat is dan mooier om dit samen te brengen in een eierautomaat? 7 Dagen per week kunnen klanten in Haarle kakelverse eieren uit de automaat halen.

Echt vers...

Met de verkoop van eieren aan huis is Jolanda begonnen in 2014. Later is daar ook het vlees van de eigen varkens van Alfons bij gekomen en verkoop van boerensoftijs gemaakt van verse koemelk van Veldhoeve.  Bij ‘Boerderijwinkel Kieftenbeld’,  worden de automaten elke dag bijgevuld en op zaterdag  staat de boerenfamilie er zèlf om de klanten van dienst te zijn. Ook voor cadeaubonnen en cadeaupakketten kun je hier terecht.

De eieren, die aan huis worden verkocht, zijn nooit ouder dan één of twee dagen.

Wil je dus graag een kakelvers eitje bij het ontbijt? Koop ze dan rechtstreeks bij Kieftenbeld, zó warm onder de kip vandaan!